Българска народна музика и младите хора

Форум за изкуствата и красотата в нашия живот.
Харесай/сподели във facebook
Тъй като ценя много народната ни музика ми е интересно да прочета повече мнения на други млади хора по темата. Харесва ли ви, слушате ли често народни песни, кои са ви любимите песни и изпълнители
Да влезем в час по музика и не само http://donmicrofon.com/
Elektra
 
Мнения: 22
Регистриран на: 01 Авг 2014, 13:41

По принцип не съм меломан и не съм явен пример за познавач и разбирач на музиката, но неравноделните рити са уникални и истинската народна музика е прекрасна. За съжаление вече с навлизането на тези електронни инстручунти вече и народната музика пострада. Много рядко можеш да чуеш хубаво изпълнение на народна песен. Но все още има стари записи.

Истината е, че народната музика е прекрасна и трябва да я ценим и пазим. Хубавото е, че много млади хора се интересуват от народните танци - клубовете са пълни и с деца и с млади хора, а и с по-възрастни.
Аватар
kamentk
 
Мнения: 173
Регистриран на: 27 Дек 2013, 13:01

Много ни е хубава народната музика. Не случам често, защото не е най-любимия ми стил, но е жалко когато някои я отъждествяват с чалгата, наричайки я поп-фолк. Това няма нищо общо с фолк-а
shkolaznanie
Игра 15 септември
Игра 15 септември
 
Мнения: 191
Регистриран на: 17 Яну 2014, 18:07

Българската народна музика се развива в няколко направления: традитационна - северняшка, тракийска, родопска, шопска; фолк (поп фолк) - взаимства от най-вече от сръбската, но и от македонската, гръцката, турската, арабската и т.н.
svkd@abv.bg
Игра 15 септември
Игра 15 септември
 
Мнения: 600
Регистриран на: 21 Яну 2014, 13:59

Аз лично я ценя безкрайно много,защото тя ни дава възможност да се докоснем до българското. Тази музика ни разкрива много наши български традиции,дава ни правото да се докоснем до своите деди.Харесвам я и много често я слушам.Трябва да се гордеем с фолклорът ни. :)
Виктория!
 
Мнения: 16
Регистриран на: 31 Окт 2014, 16:01

Навярно малко хора знаят, че за осъществяване на евентуален контакт с извънземни цивилизация в космическото пространство се носят българска народна песен, а не хип-хоп и какво ли не друго.
svkd@abv.bg
Игра 15 септември
Игра 15 септември
 
Мнения: 600
Регистриран на: 21 Яну 2014, 13:59


Назад към Музика, кино и изкуства

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron