Софтуерно инженерство или СТД в ПУ или КСТ в ТУ-Филиал ?

Форум за всички студенти от ВУЗ-овете в страната и чужбина.
Харесай/сподели във facebook
Здравейте! Аз съм 12 клас, занимавам се с програмиране от 4 години (3 години учих С++, а тази година уча C#) и искам да се развивам в тази насока. Много ми е трудно да избера в кой университет да уча, защото всички казват, че където и да отида (в България) няма да науча нищо. Трябва да избера университет в Пловдив( поради липса на финансови възможности) и много се чудя кой избор ще е по-разумен -> да уча КСТ в ТУ-Филиала или в ПУ софтуерно инженерство или СТД ? Привлича ме софтуерното инженерство в ПУ, но, тъй като специалността е нова , във форумите не можах да намеря нищо и бих искала някой от вас да сподели мнението си по въпроса (за качеството на обучение там, за упр, за лекциите и т.н.). Другото, което ме притеснява, е, че съм момиче, а към тази професия се насочват повече момчетата, и не бих искала да съм единственото в специалността. :D
coolgeek

Където и да избереш да учиш, важното е да имаш желание и интерес и сам да си се учиш, а не да разчиташ на ВУЗ-а. Поне в наши дни има много материали в нета. Аз в УНСС учих по учебника на Наков Основи на програмирането с C#/.NET и JAVA, както и ни казваха да си търсим материали в гогле, в stackoverflow, в официалния на .net и тн. Успех
Elektra

Назад към Висше образование